Rejoin to AD fails

It response such:

root@XXXX PROD # ./vasunjoin_and_join.sh
Unapplying Group Policy ... OK
Removing Computer from the Domain ... OK
Removing host.keytab ... OK
Unmapping mapped users ... Failed
=====BEGIN /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_muupd OUTPUT=====
2017-01-02 04:59:31 [debug] (28384) vascache_check_if_flushing: Detected a flush operation in progress, delaying processing
2017-01-02 04:59:31 [debug] (28384) vascache_check_if_flushing: Flush started at 1483347849
2017-01-02 04:59:31 [debug] (28384) The QAS daemon (VASD) is currently in a flush. Terminating.
=====END /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_muupd OUTPUT=====
Stopping daemon: vasd ... OK
Removing Name Service Switch Configuration ... OK
Removing PAM Configuration ... OK
Successfully unjoined from xxxxxx.xxx.xxx
Checking whether computer is already joined to a domain ... no
Stopping daemon: vasd ... OK
Configuring forest root ... xxxxxxx.xxx ... OK
Configuring site ... LDN ... OK
Joining computer to the domain as host/xxxxxxx ... OK
Joined using computer object "CN=xxxxx,OU=bside,OU=Prd-Linux,OU=Servers-NonMS,OU=Devices,dc=xxxx,dc=xxxxx,dc=com" ... OK
Writing vas.conf ... OK
Populating misc cache ... OK
Preparing to apply Group Policy ... OK
Applying Group Policy Settings ... OK
Starting daemon: vasd ... OK
Caching Users ... OK
Mapping mapped users ... OK
Processing user overrides ... OK
Caching Groups ...


And after hangs... after long period of time it responds

ERROR: Error receiving IPC buffer from server: Connection timed out
ERROR: Failed to send/recv Group Flush IPC request, payload_err=110
Failed
ERROR: Failed to send Groups Flush IPC, error=110
Failed
=====BEGIN /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_ovrdupd OUTPUT=====
2017-01-02 04:46:22 [debug] (25998) vascache_check_if_flushing: Detected a flush operation in progress, delaying processing
2017-01-02 04:46:22 [debug] (25998) vascache_check_if_flushing: Flush started at 1483347849
2017-01-02 04:46:22 [debug] (25998) The QAS daemon (VASD) is currently in a flush. Terminating.
=====END /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_ovrdupd OUTPUT=====

  • End of output (after hang) pasted from previous attempt than start, but from last attempt it is the same:

    ERROR: Error receiving IPC buffer from server: Connection timed out
    ERROR: Failed to send/recv Group Flush IPC request, payload_err=110
    Failed
    ERROR: Failed to send Groups Flush IPC, error=110
    Failed
    =====BEGIN /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_ovrdupd OUTPUT=====
    2017-01-02 05:43:19 [debug] (2736) vascache_check_if_flushing: Detected a flush operation in progress, delaying processing
    2017-01-02 05:43:19 [debug] (2736) vascache_check_if_flushing: Flush started at 1483351295
    2017-01-02 05:43:19 [debug] (2736) The QAS daemon (VASD) is currently in a flush. Terminating.
    =====END /opt/quest/libexec/vas/vasd/vas_ovrdupd OUTPUT=====
  • In reply to antanas.lomsargis:

    Hello,

    This seems like it's spending a lot of time trying to collect information from Active Directory but I don't have enough information to determine that. Ideally we could get a snapshot and full debug. Would it be possible to open a case and provide that information?
  • In reply to Leigh Grant:

    Case opened with Dell -> 3830059, not sure is it what was requested or not
  • In reply to antanas.lomsargis:

    Hello,

    That is perfect. We will followup via the case and assist there.

    Thank you,
    Leigh Grant
  • In reply to antanas.lomsargis:

    Also, other servers are communicating fine with AD, during join there is specified "work in workstation mode", join executed using different pools of AD servers.